ZGP: doorploeteren of stoppen?

Veel Zelfstandig Gevestigde (Kinder- en Jeugd)Psychiaters stoppen ermee. Moe van de gigantische administratieve belasting: aanleveren van gegevens aan de gemeente, onderhandelen, kwaliteitsstatuut. En dan vaak pas na heel lang aandringen betaald krijgen – het is niet ongebruikelijk dat er meer dan een jaar overheen gaat. En dan zijn er ook gemeenten die botweg een tarief van 75% van de norm hanteren, gewoon omdat ze de macht hebben.

De indruk bestaat dat er steeds meer stoppen (ook psychologen-praktijken): Jeugdpsychologen stoppen met behandelen kinderen vanwege rompslomp en Dag kinderen helaas sluiten we de praktijk

ZGP’ers die doorgaan, en die stoppen: reageer!

hsbacker

Deze site is een initiatief van: Hilmar Backer Rene Zijlstra Floor Wiedijk Renee Arnold

2 thoughts on “ZGP: doorploeteren of stoppen?

 • 30 november 2016 om 19:34
  Permalink

  Na ruim drie jaar met veel plezier een eigen praktijk te hebben gevoerd voor kinderen, jeugd en volwassen heb ik helaas moeten besluiten om mijn praktijk te beëindigen. Dit stuurde ik naar mijn patiënten (deel): ‘…De (administratieve) eisen die gesteld worden door de zorgverzekeraars m.b.t. volwassenen en de gemeente m.b.t. kinderen en jeugd zijn voor mij niet haalbaar. Dit in combinatie met het niet tot zeer moeizaam betaald krijgen door deze instellingen van de rekeningen, maken het voeren van een praktijk niet meer mogelijk…’

  Beantwoorden
  • 2 december 2016 om 13:55
   Permalink

   Dank voor je reactie, Matthijs.
   Heel betreurenswaardig.
   Kan je collega’s die je kent die ook gestopt zijn, stimuleren het op deze site te melden, zodat we wat meer overzicht krijgen over de omvang hiervan?
   Alvast dank.

   Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*